Saapuminen

Mikäli saavut yhteysaluksella:

Saareen pääsee kulkemaan Kotkasta maksuttomalla yhteysaluksella ympäri vuoden.  Liikennöintiä on Kaunissaareen kesäaikana kaikkina muina päivinä paitsi tiistaisin. Yhteysaluksen lähtöpaikka Kotkan Kuusinen:

Yhteysalusaikataulut (Finferries) näet täältä!

Kesäkausina lisäksi yrittäjävetoisia täydennysvuoroja saareen ajetaan erillisten aikataulujen mukaan Tekla I sekä tilausvuoroja Vikla III . Huomaathan että tällöin aluksen lähtöpaikka saattaa olla Kotkan Sapokka. Ryhmille on tarjolla myös tilausajoja saareen.

Tavaroiden kuljettamiseksi koululle voit lainata maitokärryjämme. Käytön jälkeen palautathan kärryt myös viipymättä sovittuun paikkaan seuraavia tarvitsijoita varten. Koulukartanolle on saaressa opasteet, eli seuraamalla ”koulukartano majoitus” -kylttejä löydät varmasti perille.

Voit tuoda myös oman polkupyöräsi mantereelta mukaan yhteysalukselle – fillari on oiva peli saaressa! Pyörävuokrausta on tarjolla koululla tarjolla majoittujillemme, kysy erikseen.

Millainen sää on Kaunissaaressa nyt? Sen näet täältä.

 

Mikäli saavut omalla veneellä:

Kaunissaaren koordinaatit 60°20,6′   26°46,7′ Sisääntuloväylän syväys 2,5 m, satama on palvelusatama.

Kaunissaareen omilla veneillä saapuvia vierailijoita palvelee Pyhtään kunnan ylläpitämä vierasvenesatama. Sataman laajennustyöt ovat käynnissä ja lisää paikkoja valmistuu vaiheittain.

Satamassa veneet kiinnitetään kahteen kelluvaan laituriin. Toinen laitureista on varustettu sivukävelysilloin ja toisessa on peräkiinnitystä varten poijut. Isommalle alukselle on olemassa paikka, mutta sen varaustilanteesta saa parhaiten tiedon soittamalla satamavalvojalle.

Satamakonttoriin voi käydä maksamassa veneen laiturimaksun päiväkäynnin tai yöpymisen osalta. Maksun suuruus vaihtelee hieman vuosittain, mutta on samaa suuruusluokkaa muiden vierasvenesatamien kanssa.

Veneilijöille on käytössä jätepiste, vesi WC sekä ulkokäymälät, juomaveden ottopiste kaupan seinässä, mahdollisuus sähköön omilla jatkojohdoilla, grillitupa ja erillinen ruokailutila sekä peseytymismahdollisuus suihkussa. Vierasvenesataman palveluiden ja venepaikkojen laajentaminen aloitetaan syksyllä 2018.

Vierasvenesatama on kyläalueella ja kaikki palvelut ovat aivan sataman tuntumassa.

Kaunissaaren vierasvenesataman satamakapteeniin saa yhteyden soittamalla numeroon 0400 430145.

Mikäli haluat vaihtelua veneessä yöpymiselle niin koulukartano tarjoaa mukavan vaihtoehdon saunoineen, tiedustelut puh. 0440 553131 tai kaunissaarenkoulu@gmail.com .